Beware of the brain fart!

Beware of the brain fart!

miercuri, 4 iulie 2012

Subtila diferenta dintre spam si comunicare pe mail



Niste smecheri care nu se mai astampara imi trimit saptamanal cate un mail de genul asta (banuiesc c-ati primit si voi 100, asa ca nu e cazul sa-l cititi pe tot, luati de bun ce-am subliniat): 


     "PENTRU PROMOVAREA CU SUCCES A AFACERII DVS. LA UN PRET CAT MAI REZONABIL !
 OFERIM SPRE COMERCIALIZARE:
 PACHET DE DATE PENTRU EMAIL MARKETING (pe suport CD-ROM) ce cuprinde:
1. BAZA DE DATE cu 460.000 adrese de email ale firmelor si institutiilor publice  din ROMANIA ce cuprinde: firme din toate domeniile de activitate: COMERT, CONSTRUCTII, IT, INDUSTRIE, AGRICULTURA, ZOOTEHNIE, SERVICII etc, institutii publice: PRIMARII, CONSILII JUDETENE, AMBASADE, MINISTERE, AGENTII, PARTIDE POLITICE, UNIVERSITATI, SCOLI, LICEE, INSTITUTII DE CULTURA etc, asociatii si fundatii, presa: REDACTII DE ZIARE, TV, PRESA ONLINE, culte religioase, cluburi sportive, departamente de marketing si informare ale firmelor si institutiilor publice, adrese de email ale administratorilor de site-uri de anunturi si afaceri, adrese de email ale managerilor de companii, adrese de email de secretariat ale firmelor si institutiilor publice, adrese de email de asistenta ale firmelor si institutiilor publice.
2. BAZA DE DATE cu 1.500.000 de adrese de email ale utilizatorilor de pe site-uri publice de anunturi, afaceri, licitatii electronice, magazine online etc.
3. BAZA DE DATE cu 12.000 de adrese de email ale firmelor si institutiilor publice din REPUBLICA MOLDOVA ce cuprinde: firme din toate domeniile de activitate, institutii publice, ambasade, primarii, asociatii si fundatii, redactii de ziare, ministere.                                
4. ACTUALIZARE BAZE DE DATE CU ADRESE DE EMAIL TIMP DE 6 LUNI ! (In fiecare luna veti primi pe email fisiere cu adrese de email extrase in luna respectiva astfel incat sa beneficiati de resurse de email marketing proaspete timp de 6 LUNI.)
5. PROGRAM GRATUIT pentru trimiterea de mesaje de email in masa fara nici un fel de limitari ce functioneaza cu Outlook Express din Windows sau Microsoft Outlook.

6. INSTRUCTIUNI de folosire.

CD-ROM-ul poate fi cumparat prin Posta Romana cu plata in sistem ramburs.
Daca doriti una sau mai multe baze de date va rugam trimiteti un mesaj cu titlul: "COMANDA'' la adresa:  comanda-firme@live.com <mailto:comanda-firme@live.com?subject=COMANDA>   si care sa contina:  
                                         a). Numele dvs.
                                         b). Numele firmei.
                                         c). Datele complete de facturare (daca este cazul).
                                         d). Adresa de primire a corespondentei.
                                         e). Nr. dvs. de telefon pentru confirmare. 
PRET CD-ROM:  200 Ron   
IT Manager:  0784 804 222
IMPORTANT !!!

 Adresele de email ce va sunt oferite spre vanzare sunt adrese oficiale ale persoanelor juridice române listate in cataloage publice, in vederea primirii de mesaje de la potentiali clienti si furnizori. In aceste conditii este indeplinita prevederea articolului 7, alineatul 1 din legea numarul 365/2002, privind consimtamantul destinatarului. 
Am gasit adresa dvs cautand firme pe internet. Oferta este trimisa cu cea mai buna intentie, in cazul in care nu apreciati comunicarea va rugam sa ne comunicati acest lucru. In conformitate cu Legea nr. 365/2002 privind comertul electronic si Legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicarilor electronice, acest mesaj nu poate fi considerat SPAM deoarece: acceptarea de primire a ofertei nu va implica financiar; are scopul de a va informa cu privire la produse sau servicii ce va pot aduce beneficii; adresa dvs. de e-mail fie a fost obtinuta in mod direct ca urmare a unor corespondente anterioare sau deoarece sunteti un client/furnizor al companiei noastre sau a fost selectata dintr-o baza de date la care ati subscris; fie a fost facuta publica de catre dvs. fie prin afisari cu caracter publicitar intr-un ghid de afaceri sau in cadrul unei intalniri de afaceri. Ne cerem scuze daca acest mesaj a ajuns din greseala la dvs. sau a provocat neplaceri.

Pentru DEZABONARE  trimiteti un mesaj cu subiectul “DEZABONARE” la adresa:   dezabonare@hotmail.com <mailto:dezabonare@hotmail.com?subject=DEZABONARE>


Articolului 7, alineatul 1 din legea numarul 365/2002
 (1) Efectuarea de comunicări comerciale prin poşta electronică este interzisă, cu excepţia cazului în care destinatarul şi-a exprimat în prealabil consimţământul expres pentru a primi asemenea comunicări.  

Eu nu mi-am dat CONSIMTAMANTUL EXPRES pentru a primi astfel de comunicari NICIODATA.
Asa ca am decis: de azi nu mai sunt victima spamului si-a spamuitorilor.
L-am sunat pe "manager" (al carui numar nu l-am sters din postare tocmai ca sa vada si el cum e cand ti se fute intimitatea) explicandu-i ca, spre deosebire de el, eu am citit legea cu pricina si-l invit neceremonios sa-mi stearga instant adresa din "baza LUI de date".
Ma-ntreb totusi pe la cati ciumpalaci avizi sa-mi vanda pute-de-cuc a ajuns (contra cost) mailul meu.
Atentionez pe aceasta cale toti colectionarii de adrese de mail ca voi lua toate masurile necesare pentru a ma asigura ca in inboxul meu ajung doar comunicari necesare si importante pentru mine... va sfatuiesc sa faceti la fel :-)