Beware of the brain fart!

Beware of the brain fart!

marți, 27 februarie 2018

Să mori tu că ninge iarna!

Iarna asta a fost o binecuvântare pentru firmele de deszăpezire care primesc bani fie că ninge, fie că nu, doar pentru că stau ”în alertă”, ”cu utilajele pregătite”.
Dar ce să vezi... după ce fulguielile anterioare s-au topit spontan de la soare intr-o zi, asta de-acum pare bine așezată pe drum.

Problema e că la noi nu există utilaje dedicate pentru deszăpezire, noi folosim ”sculele” din construcții cărora le atașăm o lamă în bot. După căldurile de aprilie din ultima vreme, șantierele erau efervescente ca aspirina Bayer, iar utilajele prestau copios la blocuri și vile. Nu e de mirare că nu au fost deplasate la timp pe șosele, sigur s-au înzăpezit pe coclaurile unde se construiesc viitoarele ”zone metropolitane”.

Și uite-așa, singura ninsoare mai zdravănă din an, bagă țara în criză (nu că-nainte era în vreun Eden).
Și io mă mir ca o pruastă cum nu trece niciun căcat de plug pe bulevardele urbei și zăpada ”frământată” (ca să folosesc termenul oficial) paralizează orașul. 

La feștelirea completă a traficului contribuie semnificativ toți lobotomizații care au permis mai nou de un an (și n-au mai văzut zăpadă) dar gonesc ca la raliu și fac ”gogoșele” involuntar fix pe trecerea de pietoni, unde, ce e drept, alt specimen subuman încerca să traverseze ninja style cu gluga până pe nas și ochii în telefon. 
Adăugăm proprietarii de beemve cu plăcuțe de frână de 45 de lei și cauciucuri ”ca noi, boss” a căror privire tâmpă la pierderea aderenței în giratoriu ar fi amuzantă dacă n-ar fi periculoasă și ”hedoniștii” care, de lene sau de frig... sau amândouă, își fac în parbriz un hublou cât moneda de 50 de bani și pleacă la drum cu mașina în formă de igloo și vizibilitate 0,5%.

Unde mai pui că, așteptându-l pe Bobiță, în Autogara Nord, am plătit 1,5 lei pentru 7 min de staționare pe niște mormane de zăpadă. Și-n timp ce-mi curățam sârguincios mașina, vecinul meu de suferință, un nene c-un Nissan cât o garsonieră, zice: de banii ăștia trebuia să fie deszăpezită parcarea!
Zic: Lasă coaie c-avem 4X4 și e mai bine așa, altfel nu ne lăsau să curățăm mașinile aici!
Nu știu zău dacă mutra lui perplexă era de la apelativul ”coaie” sau de la adevărul incontestabil că dacă vrei să-ți faci mendrele unde și cum te taie, trebuie să accepți să trăiești într-o ”civilizație” de tip Burundi (să mă ierte oamenii ăia, că-s sigură că la ei ei mai bine decât credem noi și-n plus nu ninge!).