Beware of the brain fart!

Beware of the brain fart!

duminică, 5 octombrie 2014

Pestele, algele si petrolul


Governor's Beach, intre Limassol si Larnaca e o plaja blue-flag invadata brutal de alge.Nuuu, nu-s algele noastre mucioase si urat mirositoare, is niste paie lungi care se usuca degraba la soare si nu put.
Totusi pana inveti sa le accepti prezenta e inevitabil sa le bombani nitel... si-apoi de unde alge pe o plaja blue-flag?
Misterul ni l-a dezlegat mos Sofroniu: algele sunt o specie endemica, cresc in largul marii si au de obicei cam 30 de cm lungine. Valurile le piaptana pasnic si rareori reusesc sa le rupa. Totusi, de cand primaria a aprobat instalarea unei crescatorii de peste in largul golfului, benignele alge au ajuns la 3 metri lungime (ingrasate cu rahatul pestilor din crescatorie) si la lungimea aia valurile le rup si le aduc la mal.
Primaria trimite din cand in cand cate un excavator care le vantura de colo pana colo inutil si cam atat.
Ajutorul nesperat vine de unde n-ai crede: crescatoria sta in calea petrolierelor care se vad nevoite sa o ocoleasca cu mare deranj asa ca de anul viitor "ferma de pesti" va fi desfiintata si plaja isi va recapata frumusetea neintinata... iar noi vom fi aici sa verificam :-)))