Beware of the brain fart!

Beware of the brain fart!

sâmbătă, 30 iulie 2011

Țopul

Ce e țopul? Masculinul de la țoapă.
Țopul exprimă pareri docte și pune întrebări tendențioase.
Un țop nu întreabă ”Ce mai faci?” ci ”Arăți cam rău, cum te simți?”
Țopul nu zice ”Merge treaba ?” ci ”Așa-i ca și ție-ți merge prost? Deh, e criză la toata lumea”
Țopul e insinuant și persuasiv vrea să scoată de la tine un răspuns pe placul lui chiar dacă nu-i adevărat. Țopul întoarce intrebarea în așa fel încât orice zici pică prost... pentru tine.


Orice țop e wannabe.
În funcție de nivel și posibilități, țopul aspiră. La ce? La orice, numai să fie 7 nivele peste neamul din care se trage si neapărat măcar 1 nivel peste cea mai de sus persoană pe care o cunoaște.
De ce? Pentru că-i, în mod evident, mai deștept decât ei.
Țopul ajunge să se frece inevitabil de oameni mai breji decât el și astfel își însușește ca maimuța gesturi care nu-i aparțin, nu-i stau bine și pe care nici nu le înțelege.

În partea de sus a piramidei țopești, el vrea sa fie Letterman, ea se visează Oprah. Îi despart anii lumină ai inteligenței emoționale d-aia n-ajung nici la călcâiul broaștei dar insistă. Ghici cine-s?

Mai jos în ierarhie șed micro-managerii lingători de pantofi la marile corporații, ăia cu nodul strâmb la cravata și cu cămașa de firma c-un număr mai mare... să-i încapă când or face burtă. Proaspăt rași și ferchezuiți, spălați și parfumați nu trec totuși de eleganța ”de nuntă” pentru că-i greu cand ai crescut in teniși să porți costumul cu grație. Învață pe dinafară principii de management dar dau cu bâta-n baltă de fiecare dată când situația se abate de la scenariu. N-au simțire. D-aștia știm cu toții cel puțin 30.

Țopul mic, pleava lui țop, merge in Spania de unde vine cu aură de emigrant, atârnat între realități, nici român că strâmbă din nas la rahatul de câine de pe stradă, nici occidental căci încă mai aruncă flegme verzi pe trotuar. Țoapa mică se parfumează cu Gucci dar are fungi la unghiile de la picioare, pe sub ojă, cum altfel...

A nu se confunda țopul cu parvenitul, acesta din urmă se fălește cu ce are, țopul are pretenția să-i fie recunoscute meritele personale. 

Țopii sunt veninoși, iți strică dispoziția și-ți consumă energia d-aia recomand să fie evitați și, pe cât posibil izolați, poate le piere sămânța.