Beware of the brain fart!

Beware of the brain fart!

sâmbătă, 6 august 2011

Zen

Azi m-am trezit zen, am dormit bine, am chef de viața, toate-s în poziția firească nu curu-n sus dar nu-i nimic anormal în asta, mi se întâmpla des doar ca rareori m-apucă seara în aceeași stare de spirit.
Încep ziua cu soarele-n ochi printre draperiile uitate deschise și cu cocoșul vecinului scuipându-și bojocii, azi nu mi se pare afon, nici răgușit. Cafeaua-i bună și țigarea intră la fix, parcă nici la telejurnal nu-s așa de mulți morți iar balele au scăpat azi de viol. Mi-a ieșit amestecul de apă caldă cu rece exact pe pofta mea, cânt sub duș în duet cu vrăbiile guralive de la geam. Poate fi mai bine de atât? Daaaa, cei doi pantofi pescuiți orbește de sub pat se dovedesc a fi pereche.

 
Mașina mi-a pornit la sfert și fără premeditare am ales o traiectorie fără gropi în drumul meu spre servici... au asfaltat cumva? Neah, a fost doar noroc. Plus că, ce să vezi, din toate CD-urile de care m-am plictisit dar mi-e lene să le schimb rasuna taman ”Heavy fuel”... m-a bufnit râsul, azi nu-s mahmur.
Am planuri mari pentru weekend, Ratatouille mă cheamă, am de gând să gătesc raci după o rețetă clasică cu sos din miez de nucă. 
Da, ce te miri? Toți marii bucătari au fost (și sunt) bărbați. În marele nostru hedonism, ne rezervăm delicatesele și vă lăsăm vouă tocana cea de toate zilele.
Există desigur și excepții... vorba lui Napoleon ”... în afară de mama și sora mea, dar să nu uităm că și ele sunt femei”. 
Mama mea gătea cu har și fantezie, în fiecare oală punea sămânță de geniu. La noi în casă s-a mâncat ecologic fără fițe: mama nu folosea decât ingrediente naturale pentru că așa știa de la bunica. 
Margarina am aflat-o în studenție și n-am înțeles-o nici azi. 
Mâncarea are gust de la legume, carne și condimente, nu de la prafuri în plic. 
Condimentele sunt frunze și semințe de plante aromatice nu amestecuri de glutamat, E-uri si  ”potențiator de aromă”.
Nu există aliment procesat în care fabricantul să nu fi băgat căcaturi chimice, ia o lupă și citește etichetele ca să-mi dai dreptate. Nu mai putrezesc morții de la conservant și le cresc țâțele la copile de 8 ani de la hormonii din carne.
De-oi avea chef, veți mai citi pe-aici rețete de la mama dar să nu vă pună pacatul să le ameliorați cu prafuri că vă văd și vă blestem.
Am plecat la raci.