Beware of the brain fart!

Beware of the brain fart!

vineri, 30 septembrie 2011

Ma scarpin azi in dos - de ce pleaca Nokia?

Bă cretinoizilor care m-ați asasinat aseară pe 15 posturi TV unul mai tâmpit ca celălalt cu tot felul de șușanele erijându-vă în lideri de sindicat și nemaiputând trăi de grija muncitorilor de la Jucu:

Nokia pleacă pentru că-și restrânge activitatea. 
Își restrânge activitatea pentru că n-are cui vinde in Europa. 
N-are cui vinde în Europa pentru că n-a ținut pasul cu evoluția telefoanelor mobile.

P U N C T. GATA.

”Guvernul i-a întrebat pe cei de la Nokia dacă poate face ceva ca să nu închidă fabrica”... 

DA, poate:
- să mute România în Asia ca să fie mai aproape de consumatorul final chinez
- să aprobe salariul minim pe economie de 5 dolari
SAU
- să facă un contract pe durată nedeterminată prin care se angajează să cumpere toată producția fabricii

Nokia nu este o organizație de binefacere.
Nokia e o companie care lucrează pentru profit. 
Pe Nokia o doare-n cur de problemele sociale ale românilor și e normal să fie așa. Dealtfel, după felul în care au plecat din Germania, ce dracu v-așteptați?
Nokia NU putea să comunice decizia de închidere a fabricii mai devreme din motive strategice pe care n-o să ni le împărtășească veci, oricât ne vom căca pe noi la televizor.
Nokia NU pleacă din pricina birocrației, Băselu, nelipsit ca pătrunjelul din ciorbă, se referea dacă nu v-ați prins la Roșia Montană când a zis că dac-o mai ardem mult cu birocrația o să plece și altii.

În plus trebuie să admitem că la noi în țară (unde avem, nu-i așa, drepturi iar statul trebuie să ne dea) nu dăm prin băț, vorba lui Creangă, de harnici și mai degrabă cerem decât oferim.
D-aia o stimată emigrantă, fost funcționar la Direcția Finanțelor Publice, stă în Spania și face curat in scări de bloc pe 200 de euro pe lună afirmând ”Trebuie să muncim, nu? Trece ea și criza...” 
Așa că mă-ntreb, retoric desigur, de ce ne stârnim la muncă peste hotare dar acasă stăm cu mâna întinsă la stat?
De ce madam funționăreasa n-a putut face muncă de birou pe aceeași 200 de euro acasă la ea dar poate să spele dușumele în Spania?
Și mai ales: dacă rămânea șomer în România ar fi spălat pe jos sau mergea în fața Guvernului să protesteze?

Trebuie să mai ”năpârlim” 3 generații ca să ne treacă năravul socialisto-comunisto-ceaușist că statul trebuie să ne dea: job, casă, mașină, concediu, pensie și medicamente mokka și bineînțeles dacă n-am casă e de vina statul, dacă îmi pierd jobul e de vină statul și el trebuie să repare ce-a stricat.
Nu funcționează așa... ți-a trebuit democrație? Vine la pachet cu capitalismul iar capitalismul e sălbatic și-l doare-n cur de tine, așa că ori te-apuci de muncă ori vei fi eliminat prin selecție naturală că eu, care muncesc, nu-s dispus să te duc în spate. Clar?

Acuma, toți încolonați și tinându-ne strâns de mânuțe, cum ne-a învățat Stalin să facem față burghezo-moșierilor abjecți-și-nesătui-de-profit-pe-spinarea-clasei-muncitoare, să mergem să manifestăm la Jucu poate se sperie ăia și nu mai pleacă!

Cât despre panica_că ne pleacă al doilea exportator ca volum v-aș pofti să vă gândiți la faptul că Nokia nu fabrica componente în România deci exporta doar ”manoperă” și prin urmare ”pierdem” și un mare importator. 
Așa că socotind doar valoarea adăugată exportată nu mai rămâne mare lucru de capul lor. Iar dacă România intră in criză pentru că-i pleacă un investitor străin (fie el și cel mai mare) înseamnă că am belit-o... porcii ăștia de capitaliști o să se vorbească între ei și-o să ne bage în faliment dacă nu-i pupăm în cur corespunzător.

Sictir mă și marș la muncă!