Beware of the brain fart!

Beware of the brain fart!

vineri, 7 decembrie 2012

de vorba cu romanii... despre România

aka
de ce n-are ursul coadă?
- guvernul e de vină!
- pentru ce?
- pentru sărăcie!
- în ce fel?
-guvernul trebuie să facă programe sociale.
- pentru cine?
- pentru toți!!!!
- n-ar fi mai simplu să mergem la muncă?

 
pauză de gândire...
- sunt salariile mici.
- prin comparație cu ce?
- cu Europa! ce crezi că ăia de la Renault plătesc la Mioveni ca în Franța?
- desigur că nu, doar de-aia au venit aici, pentru costuri mai mici...
- păi vezi? e normal sa facă ăia miliarde? să ia guvernul măsuri!
- să ia guvernul măsuri ca să nu facă Renault profit??? - zic cu spaimă-n glas
- bineînțeles! ce? au venit să se îmbogățească pe spinarea noastră?

Discuția a continuat cam la fel peste o oră, timp în care cred că mi-am făcut un dușman, totuși am avut o revelație: nu contează cu cine votezi, până la urmă nici nu prea contează cine ne conduce, ce-ar conta dar mă îndoiesc că se va întâmpla curând ar fi să începem ”revoluția economică” de jos în sus.
Hai să ne căutăm un loc de muncă, nu un ”servici”.
Hai să muncim bine din conștiință și nu de frica șefilor. 
Să muncim bine începe de la femeia de serviciu care mătură și prin colțuri nu doar pe mijlocul culoarului, continuă cu muncitorul de pe banda a cărui productivitate nu-i afectată de mahmureală, cu vânzătoarea căreia nu-i e lene să se întindă până la raftul de sus.
Frate român, până una-alta fie că te smiorcăi toată ziua fie că nu, nimeni n-o să-ți dea nimic degeaba, așa că nu-ți mai consuma energia în discuții futile despre vinovați și fă ce depinde de tine pentru că dacă tot poporul ăsta și-ar face treaba și economia ar merge bine, crede-mă că n-ar mai conta cine-i la putere.
Lasă mentalitatea populistă că i-a trecut vremea. Investitorul bagă bani ca să scoată profit nu ca să facă opere de caritate de cu tine.

Ce-ar fi dacă în loc să stai toată vara cu ochii-n televizor suspinând la bunăstarea din telenovele te-ai duce la țară și ți-ai ajuta părinții la agricultură? Ar rămâne mai puține terenuri pârloagă iar tu ai avea o sursă de alimente. N-ai ”la țară”? Ești orășean get-beget? Încearcă al doilea job, n-a omorât pe nimeni.

Avem o țară așa de frumoasăăăăă... minunată aș putea spune... numai că e acoperită de gunoaie pe care nu le-au aruncat nici guvernanții și nici investitorii, dar pe care ai vrea să le adune ei... ce-ar fi să începi dragă poporule român prin a nu mai arunca gunoaiele aiurea? E simplu și nu costă nimic, plus că nici n-ai depinde în această acțiune de netrebnicul de guvern.

N-avem drumuri! E de vină tot guvernul, nu-i de vină Gigel care toarnă asfalt pe ploaie. Eu nu zic că n-au luat șpagă, io nu zic că n-avem cele mai scumpe și proaste șosele, io zic numai că în ciuda acestor vicisitudini dacă Gigel ăla mic, talpa țării, își făcea treaba ca lumea am fi avut cele mai scumpe dar bune drumuri.

Se găsi președintele să ne îndemne să arborăm fiecare câte un steag de ziua națională. E ca și cum te-ai da cu parfum fără să te speli. Punem drapelul peste mizerie și-i tragem cu mici și bere. Patriotism înseamnă să faci ceva pentru țară, altceva decât paradă.

Pune osul la muncă Gigele, că pe primul pe care-l mai aud că așteaptă să-i dea guvernul ceva îl pleznesc peste ochi!

Hai să le facem în ciudă, hai să scoatem pârlita asta de țară din rahat... noi, nu ei!