Beware of the brain fart!

Beware of the brain fart!

vineri, 19 iulie 2013

Toma


Cum "Care Toma?" ?
Daca nu stii cine-i Toma Coconea dar stii c-a avut Antonia un ochi vanat, atunci nu citi mai departe, nu e pentru tine.


Toma Coconea care alearga prin Alpi atat de repede incat GPS-ul crede ca zboara.
Toma Coconea care alearga intr-o zi 130 km si la final inca mai zambeste.
Toma Coconea care a participat la Red Bull X-Alps (daca nici de asta n-ai auzit, du-te ca poate ai treaba si te retin)  de 6 ori.
Toma Coconea a fost motivul pentru care s-au facut reguli noi la acest concurs. Din "cauza" lui s-a instituit perioada obligatorie de somn. Din cauza lui s-a pus limita de viteza la mersul pe jos.

Toma nu alerga pe "combustibil", mananca pe apucate si doarme in masina, n-are nutritionist, n-are medic de medicina sportiva, n-are staff sa-i sufle-n dos... e o manuta de om subtirel si timid.
Toma alerga cu puterea mintii.

Am pus toti presiune pe el, l-am frecat la cap ca-i anul lui de glorie, c-o sa iasa primul. C-asa vrem noi, ce ne-ar placea sa ne mandrim cu el si sa-l falfaim ca pe-un drapel national.

Da' nu ne-am uitat ca parapanta lui zboara cu 44km/h si a lui Maurer cu 62.
Nu ne-am uitat ca Maurer e de 3 ori campion mondial la parapanta si Alpii-s in fundul curtii lui... pe-acolo se joaca el cand n-are treaba.

Toma are un talent natural si o vointa de fier. D'aia toata lumea crede ca daca-i dai "apa, paie si bataie" e destul.
Veniti-va-n fire domnilor, Red Bull X-Alps a devenit o competitie a tehnologiei si a experientei. O parapanta buna, o prognoza meteo transmisa la timp, alegerea rutei, cunoasterea in amanunt a zonelor de zbor asta face diferenta dintre plimbarea (glorioasa dealtfel) de o saptamana a lui Maurer pe cerul Alpilor si efortul supraomenesc a lui Toma.

Ca sa fac o analogie, Maurer ara cu combina si Toma cu plugul...da' asta nu ne-mpiedica pe noi spectatorii sa-i cerem lui Toma sa se-ncordeze, nu ne-mpiedica sa-l criticam si sa-i dam, din fotoliu, sfaturi.

Va propun sa facem in asa fel incat peste doi ani Toma sa aiba scule pe masura talentului lui, un staff de profesionisti, bani ca sa se poata antrena in Alpi si-n general toate conditiile de care are nevoie ca sa castige.

Pana una-alta, cred ca s-a adeverit deja, ca Red Bull X-alps nu e o plimbare prin parc asa ca bunele intentii, incurajarile si talentul nativ al lui Toma nu-s destul.

Asezat in context, locul 10 pe care l-a reusit Tomita (sa nu uitam ca alti 21 de participanti nici macar n-au terminat cursa) e mai valoros si mai muncit decat "plimbarica" lui Maurer, pe de alta parte nu ma indoiesc ca pentru Toma e frustrant.

Sa ne fie rusine (ma includ aici) noua celor care-l ignoram 2 ani iar in cele doua saptamani de concurs nu dormim noaptea de grija lui. Sa ne fie rusine tuturor celor care dam like si share pe Facebook da' nu l-am intrebat macar odata daca are nevoie de ceva.

Acestea fiind zise, inainte de a ma intoarce la treburile mele si pana nu uit (!): Tomita, daca te putem ajuta cu ceva pentru 2015, spune-ne! Fa o lista si hai sa vedem daca fanii tai reusesc sa se mobilizeze.

Toma draga, te pup si te felicit.