Beware of the brain fart!

Beware of the brain fart!

sâmbătă, 26 iulie 2014

Ii bat un cui


Asta e expresia pe care o folosesc stomatologii cand vorbesc despre a ne pune un implant.
Din fericire in aceasta postare, in ciuda titlului, e vorba despre altceva.


Ca sa vorbim despre acelasi lucru am sa te rog cititorule sa numeri cu limbuta de la strungareata dintilor de sus catre dreapta pana la 6, ala e molarul 2.6.
In cazul meu un maseloi cat un sfert de cadran, macelarit barbar de 2 felceri in anul de gratie 2000 si singurul care mi-a facut vreodata probleme.
Toata lumea-l condamnase - si ati inteles din postarile anterioare - ca au fost cativa "specialisti" prin gura mea din 1 iulie incoace.

Oricat mi-ar placea mie dentistul meu trebuie sa recunosc ca: extractie, chiuretaj, aditie de os... NU suna bine (am luat-o razna? am zis ca "imi place stomatologul"? mieeee? DAAAAA, Zanu Maselutz chiar imi place si nu m-am facut sado-maso intre timp).
Cu stomacul ghem si pregatita de ce-i mai rau m-am pornit ieri catre cabinet. Imi daduse Zanu Maseltz o reteta (nici aia de bun augur) cu antibiotice (cah, io nu iau asa ceva decat daca-s in pericol de moarte), antiinflamatoare, analgezice... vorba licuriciului "ai di pula me".
Ajung acolo, il gasesc scufundat in radiografia mea, imi promite ca daca poate il salveaza (asta-i noua, nimeni nu i-a dat vreo sansa) daca nu... asta e, il scoatem.Si ajung pe scaun, cu inima cat un purice.
Gel, spray, siringa.
- te doare?
- nu
- te doare?
- nu
Pe la a saptea intrebare si printre pauze lungi si dese intreb si io ca omu'
"nu ma doare da' de ce ma tot intrebi, ar trebui sa doara?"
"cam da, asta anestezia asta e cotata ca cea mai naspa punctie anestezica"

Ori c-oi avea io vreo particularitate anatomica, ori ca are el manute de catifea (chiar are) si tehnica desavarsita... n-a durut.
A asteptat sa ma fac tun si da-i si cauta canale. Inutil sa va spun ca are toate sculele din lume, inclusiv apex locator. Un sfat prietenesc: daca stomatologul vostru nu are asa ceva, fugiti cat va tin calcaiele, lucratul pe canale nu e artizanat, e stiinta. Stiu ca se facea endo si pe vremuri dar riscul de esec era considerabil mai mare si nu vad de ce-ar trebui in 2014 sa joci ruleta ruseasca cu dintii tai.
Ati mai vazut stomatolog sa cante de bucurie cand ii iese treaba? Nici io pana ieri :-)))))
Mah, se bucura la maseaua mea parca gasise aur. Asta inseamna sa faci treaba cu pasiune!
Mai o gluma, mai o pauza.
Nu m-a durut nimic, o singura data l-am amuzat cand l-am oprit pentru ca "aproape m-a durut", in rest cand i-am dat pauza a fost pentru ca ma plistisisem sa stau cu gura deschisa - si el stia ca asta-i motivul SI TOTUSI S-A OPRIT!!!

De la doua pana la patru jumate a frecat canale descantandu-le pe fiecare in parte, fredonand si razand. La sfarsit mi-a tras o plomba (provizorie ca am fitze de onlay de portzolan) si mi-a dat drumu' acasa.
-iau antibiotic?
- n-ai de ce
- iau antiinflamatoare?
- numai daca simti nevoia...

Mah, l-as fi pupat, da-i modest si se rusineaza cand il coplesesti cu multumiri.
Mi-a zis sa-l sun cand trece anestezia sa-i spun cum ma simt... nesimtita de mine, de bine ce-mi era, m-am luat cu trandafirii prin gradina si era cat pe ce sa uit... nerecunoscatoare, ia sa ma fi durut sa vezi ce-l sunam in draci :-)))))))))

Si-uite-asa, in loc sa-mi "bata un cui"  (rentabil pentru el si cu disconfort pentru mine) mi-a salvat o masea (rentabil si confortabil pentru mine si munca lunga si grea pentru el).

Oameni buni, nu exista clinica stomatologica sa nu promita interventii fara durere, da' aveti mare grija ca de la reclama pana la realitate e cale lunga.