Beware of the brain fart!

Beware of the brain fart!

luni, 11 iulie 2011

De ce crezi că-i zice 'luna lui cuptor'?


Babe toropite de temperatură, copii în puţa goală in fântâni arteziene, nenici asudaţi la ştrand... ştirea zilei... e caniculă. Să mori tu că nu te-aşteptai... E luna lui cuptor, d'aia-i zice aşa.

E normal să fie cald. E normal să bei apă. E normal să leşine pe stradă seniorii aventuroşi care se plimbă la orele prânzului. 
'Se topeşte ţara'... aha, şi se va mai topi şi la anu' şi anu' ăl'lalt, în fiecare an pe vremea asta se va topi.
Televiziunile descoperă în fiecare an miracolul verii şi se uimesc de-atâta soare si căldură. 


Da' cam de ce crezi că plecau boierii vara din Bucureşti şi se duceau la Sinaia? De încălzire globală? De ce se culca la prânz orice ţăran? De leneş? 
Am uitat bunele obiceiuri pentru că acum 60 de ani a venit Ivan sa ne-nveţe că proletariatul e forţos şi dacă vrea înfruntă până şi natura, nimic nu-i stă în cale... ce păcat că încă nu ne-a ieşit din cap porcăria asta megalomană şi ne coacem sub soare la amiazi pe plaja că doar nouă nu ni se poate întâmpla nimic.

Telejurnalul ar trebui să fie o emisiune informativa şi-atât. O înşiruire de fapte recente sau informatii, cu relevanţă pentru publicul larg, când colo după generic incepe o muzică sinistră si pe ecran se succed imagini gen 'catastrofă nucleară'... urmează ştirile artistice:
Tam taram, tananam... temperaturi extreme, ţara se coace sub soarele torid, câini gâfâind la umbră
Tam taram, tananam...  pericol de insolaţie, nu ieşiţi din casă la orele amiezii
Tam taram, tananam...  70 de leşinaţi şi-un mort sau doi
Tam taram, tananam... avertizare meteorologică de cod colorat
Tam taram, tananam... copii cu capul descoperit plimbaţi prin soare de parinţi cu capu' gol. Întrebarea geniala 'Nu vă e frică să scoateţi copilul afară pe căldura asta?'... urmată de privirea tâmpă a părintelui care-şi zice-n sine 'Ce te fute grija mă? Io l-am făcut, io-l omor.'

Staţi pe pace, nu-i mai cald ca anu' trecut şi anul viitor pe vremea asta va fi tot la fel. 
Iar la iarnă o să ningă şi-o să ne prindă nepregătiţi că doar trăim intr-o ţară tropicală... dacă nu mă crezi uită-te la termometru.

Căldură mare monşer...