Beware of the brain fart!

Beware of the brain fart!

luni, 11 iulie 2011

Grade sau... alcoolul dăunează grav neuronului unora


Vecinul meu, poliţistul, zice că nu-i manelist. Şi în general din curtea lui răsună, la un nivel acceptabil, muzici care nu dăunează urechii şi creierului. Asta doar până când bea şi-i ia Dumnezeu minţile. 


Atunci mâna i se lasă grea pe butonul de volum şi se ia la-ntrecere în vocalize cu guţă şi salam.
Şi nu-i singurul afectat de principiul struţului - daca nu te văd inseamnă că nu m-auzi. Mai ştiu câteva duzini de personaje care se declară aprig împotriva inculturii iar la lăsarea serii lăcrimează pe 'ooooooooof, viaţa mea'.
E plăcerea căţelului de salon, proaspăt spălat şi parfumat de a se tăvăli in balegă.

Bă, da-i o lume liberă, nu te-mpiedică nimeni să te bălăceşti în manele numa' recunoaşte şi neapărat dă-le mai încet. Că de nu (îţi tot promit de ceva vreme da-ntr-o zi o să se întâmple) scot şi eu boxele în curte şi-ţi servesc 'Cântece de pustiu' de Constantin Silvestri... la cum te cunosc te muţi şi vinzi casa.

Cu toata sinceritatea, am mai mult respect pentru manelistul autentic cu tricou de poliester mulat pe burtă care-şi anunţă fără teamă de oprobriu apartenenţa muzicală decât pentru tine care te dai 'virgin' (incă n-am găsit ghilimelele) dar te cufunzi în panseuri legate de greutăţile vieţii când auzi cântări cu bani şi duşmani.

Însă cea mai rea speţă e 'roacăru' cu plete care ţopăie la nuntă pe dansul pinguinului. Taie-ţi părul, recunoaşte ca te-ai băşit, scoate-ţi cercelul din ureche şi lasa-ţi burtă... abia dup'aia e licit să te bucuri cu extaz de zdruncinarea bucilor asudate şi-a ţâţelor floeşcăite... 
Aaaaa şi să nu uit: schimbă frate Vama Veche cu Mamaia... sau mai bine lasă că migrăm noi la Corbu. Până când? Până afli tu unde e şi vii să te-ntinzi ca râia, noroc că pirandele-s de mătase şi nu se pot căca-n natură aşa că va trebui s-aştepţi până s-o face vreun hotel de cel puţin 4 stele.

Şi când ai decis să-ţi închei socotelile cu civilizaţia fă bine şi pune deoparte pentru nepoţi CD-urile cu muzică ca să nu le pângăreşti strecurându-le prin boxele pe unde-au asudat guţă, puţă şi maimuţă.

Evident conform tuturor legilor lui Murphy, vecinu' bea în serile care preced zile lucrătoare. D'aia-s cătrănit lunea.