Beware of the brain fart!

Beware of the brain fart!

miercuri, 11 ianuarie 2012

daca te straduiesti suficient poti sa-ti tragi singur in sut in fund!

Asta e, daca nu ma insel, o lege a lui Murphy... sau poate nu.
Oricum clasa noastra politica reuseste sa faca asta atat de des incat ai crede ca "repetitia e mama invataturii".
De ce m-am excitat? 
De treaba cu Smurdul pe care simt nevoia s-o lamuresc (asa cum am priceput-o eu).

 
Intai ca Smurdul este SINGURA entitate finantata de stat care functioneaza fara greseala si probabil din acest motiv, ca sa nu-i puna intr-o lumina proasta pe puturosii din alte sectoare, trebuie decimata.
Pai cum adica "decimata", noua lege nu zice nimic despre asta...
Dap, doar ca aritmetica-i numai una.
Sa ne imaginam un scenariu, fictiv desigur:
- statul aloca Smurdului si Ambulantei 1000 de lei pe an
- Smurdul si Ambulanta prin definitie NU fac profit
- Smurdul si Ambulanta cheltuiesc pe interventii, medicamente, salarii, dotari, etc intreaga suma, adica toata amarata de mie de lei este folosita in beneficiul (atentie la acest cuvant) pacientului
- vine noua lege si zice: cine promite ca asigura servicii de urgenta pe bani mai putini castiga licitatia si implicit banii.

- apare Gigel, finu' lui Costel (stapanul pixulului semnator de contracte cu statul, ca la toate licitatiile publice) care neavand habar de servicii de urgenta se angajeaza (imbarbatat de Costel care asteapta si el partea lui) sa faca cacatu' praf pe 900 de lei
- iacata, deci, cum facu statu' o economie de 10% manca-l-ar tata de destept...
- Gigel, cu contractul in buzunar, are acum de impacat mai multe capre si verze: o mica atentie lui Costel ca doar nu si-a pus nasu' obrazul degeaba pentru el, un oarece profit pentru propria persoana ca doar nu facem opere de caritate, ceva pe la Vama ca sa treaca importurile din China, de materiale sanitare nesterile si facute-n fundu' curtii, nenumarate si neimpozitate. Sa presupunem ca Gigel si Costel sunt "oameni de onoare" si nu se-arunca la procente mari, totusi un 10% de caciula mi se pare minimum pentru care merita sa "te-ncurci".
- inapoi la artimetica: din cei 900, 90 merg la Costel si alti 90 la Gigel si uite-asa au mai ramas 720.

Io vreau sa-l vad pe privatu' lu' peste prajit care presteaza servicii de aceeasi calitate cu 720 de lei in loc de 1000.
Vreau sa-l vad io pe arhitectu' lu' peste cum construieste el de la zero o retea functionala de ambulanta de azi pe maine.

Nu stiu daca ati bagat vreodata de seama diferenta dintre felul in care intervin pompierii la noi versus alte tari... 
La noi (faza vazuta de zeci de ori la stiri) auzi:
- da-te bah Ionele jos
- impinge-o Costele
- da-i in stanga, da-i in dreapta
- trage de furtun, stai asa ca s-a rasucit
- asta pe langa faptul ca nu stiu in ce zone e apa si in ce zone nu e... pompierii la noi NU sting nimic, ei doar localizeaza (eventual) incendiul si asteapta sa se stinga de la sine cand se termina "combustibilul".

De ce? Pentru ca nu au proceduri. N-au o schema de atac pentru fiecare situatie si se-nvart ca musca beata cautand solutii in timp ce arde casa.

SMURD-ul ARE proceduri, sunt singurii care se desfasoara in dispozitiv si indiferent de situatie fiecare stie ce are de facut.
Asta este MARELE MERIT AL LUI RAED ARAFAT.


Insa dragul de el, in pasiunea si onestitatea lui n-a priceput ca in tara asta "independent politic" inseamna "mort". 
A crezut in naivitatea lui ca-i suficient sa-ti faci treaba cu excelenta. 
N-a inteles atunci cand i s-a oferit functia de secretar de stat ca urmeaza sa fie "convins" sa se inroleze politic. A crezut ca va fi pus sa faca treaba nu politica. 

Asa ca acum, Raed Arafat are ocazia sa experimenteze pe propria-i piele RECUNOSTINTA ROMANILOR pentru toate sacrificiile pe care le-a facut. Raed Arafat e tras de urechi in fata tarii de catre marinar la ora de maxima audienta.

Dragi politicieni-fara-rusine-si-fara-minte va urez sa va dati duhul cu zile incarcerati in masini in timp ce privatii de la ambulanta se sfatuiesc de care parte sa apuce clestele de taiat tabla... in caz ca-l au!
De asemenea va urez sa va zvarcoliti in chinuri cu oasele rupte in varf de munte in timp ce elicopterele Smurdului stau la sol fara benzina iar Gigel (castigatorul licitatiei) da chef cu manelisti intr-un hotel de 5 stele la poalele aceluiasi munte.
Va urez sa vedeti cum vi se sting cu zile prietenii pentru ca Gigel in loc de defibrilator si-a cumparat X6.

"Prostia se plateste" numai ca cinstit ar fi s-o platiti voi, nu noi!