Beware of the brain fart!

Beware of the brain fart!

joi, 2 februarie 2012

deoarece e iarna...


Ninge, e frig si viscoleste.
Desigur acest adevar incontestabil intra la categoria breaking news la toate televiziunile.
Sa revenim cu picioarele pe pamant:


- media istorica a temperaturilor noaptea in luna februarie e -18 grade.

*** rectificare: media temperaturilor in Buc, in luna februarie e de -5 grade (-18 asta pe care l-am pomenit e o cifra pusa aiurea pe accuweather aici: http://www.accuweather.com/ro/ro/pitesti/271848/march-weather/271848?monyr=3/1/2012 si pe care eu am luat-o de buna). Asta nu inseamna ca nu mentin ce-am zis dar am vrut sa fac precizarea pt. dl. Adrian Roman care a tinut sa ma ia de mot legandu-se de cifra si ignorand restul. Asta-mi aduce aminte de bancul:
Cetateanul: te rog inchide geamul ca e frig afara
Porcusorul isteric, inchizand geamul: nah! acuma-i mai cald afara?


Da' cum n-am mai avut iarna de 2-3 ani am uitat lesne 100 de istorie meteorologica si ne-nchinam la termometru ca papuasii la margica. Desigur ca din gecute pana la buric si adidasi cu talpa de 3 mm frigul se simte napraznic. Da' ia-ti dracului o haina ca lumea pe tine si-o cizma serioasa ca iarna nu-i o nenorocire trimisa de Dumnezeu pentru ca n-ai pupat destule moaste e doar o perioada a anului in zona temperata. Ori ca te vaicaresti, ori ca nu, ea tot vine in fiecare an.

- zapada pan'la cur a fost si-o sa mai fie. Ceausescu, pentru cine-si mai aduce aminte, intrerupea traficul din decembrie pana-n martie. Astfel il durea la banana de deszapezire si nici nu cauta congelati prin masini blocate-n drum (masinile de aprovizionare, militia, ambulanta si transportul in comun circulau). Prin comparatie noi avem: traficul permis dar blocat de zapezi necuratate de firme platite gras. Rezultatul final e chiar mai rau: NU SE CIRCULA DELOC, formularea, mijloacele si costurile sunt altele... da' cui ii pasa de motiv?

- in Campia Romana viscolul si crivatul sunt ceva obisnuit. Neobisnuit e ca pe marginea drumurilor care traverseaza campia nu exista niciun obstacol care sa opreasca zapada. Nu vorbesc de parazapezi ca suntem o tara saraca si-n plus le-ar fura magnetii (magneti=hoti de fier), dar ati bagat de seama ca unde-s tufe nu se-aduna zapada-n drum? Cat de greu poate fi sa incurajezi cresterea tufelor pe maidan? Groaznic de complicat pentru ca treaba asta trebuie facuta vara cand suntem ocupati sa ne jelim de canicula.

Au cazut cativa fulgi si namtrebistii fac comandament de iarna. Ca sa hotarasca soarta utilajelor ineficiente si insuficiente, a motorinei cronic furate si trag concluzia ca-i depaseste asa ca inchid drumurile. Astfel nu mai trebuie sa le curete, nu mai trebuie sa acorde asistenta amaratilor ramasi in drum si se spala pe maini ca Pilat din Pont.

Asa ca... sa punem tuica la fiert si sa facem un talkshow asteptand sa se-nmoaie vremea si sa se topeasca (de la sine) zapada.