Beware of the brain fart!

Beware of the brain fart!

joi, 2 ianuarie 2014

101 motive non-economice ca sa emigrezi din Romania- sarba si maneaua

Oriunde te-ai intoarcla vreme de petrecere vei da pana la urma peste cele doua.
Sarba are un ritm alert care permite un topait in forta, coregrafia e suficient de simpla si nu cere mare virtuozitate asa ca uneste tineri si batrani deopotriva.
 Orchestratia e obsesiv-repetitiva, in tonuri ascutite si reuseste sa amorteasca ultima bruma de creier.


Nu exista "o sarba", ci o insiruire de sarbe, toate la fel, pana cand curge sudoarea de pe participanti. De asemenea nu exista sarba la volum normal, suportabil pentru timpan ci numai sarbe "urlate" la maxim. Raman la ideea ca e o forma de manipulare ca altfel nu-mi explic de ce toate fetisoarele inaltate cu platforme de 5 cm, care si-au petrecut seara butonand telefoanele, toate madamele de 50 de ani care pareau interesate doar de calitatea caltabosului si toti barbatii bine parfumati cu alcool, sar brusc de la masa deindata de se-aude in boxe primul "dirli-da" si apuncandu-se de umeri incep sa salte solidar desi fiecare da din picioare dupa cum il duce capul.
Eh, sarba ca sarba, dar cand alcoolul atinge o anumita concentratie in fluidele domnilor vine inexorabil maneaua. Maneaua are ritmuri orientale si "versuri" despre nenorocirile care-l pandesc pe orice barbat de succes punandu-i piedici, pe care el, le va surmonta fara efort sau despre nerecunostinta femeilor care i-au rupt inima si-apoi l-au inselat cu dusmanul... ca sa complice lucrurile, dusmanul poate sa fie fratele, prietenul cel mai bun sau oricum un tovaras apropiat.
Uimitor (sau poate nu) amatorii de manele se recruteaza inclusiv din randul persoanelor care in stare de sobrietate se jura pe sfintele moaste ca ei n-ar "asculta" o manea nici morti.
Mare atentie: oricat de elegant, modern, promitator ar arata localul, nu va lasati inselati, pana la urma tot la sarba si manea se va ajunge.
Daca cele doua "stiluri muzicale" ar ramane intre peretii crasmelor sau ai locuintelor personale ar fi un semn de civilizatie, dar trogloditul roman trebuie sa-si impuna gusturile pe o raza de 3-5 km asa ca inevitabil te va invada oriunde te-ai ascunde.
Personal, mi se pare un motiv suficient ca sa ma pribegesc intr-o tara civilizata.
p.s. daca din punct de vedere economic ai mai putea spera la o imbunatatire a situatiei, sarba si maneaua fac parte din fiinta romanului si vor ramane acolo pe veci.