Beware of the brain fart!

Beware of the brain fart!

luni, 20 octombrie 2014

România în lume - date statistice


Dacă tot avem cele mai frumoase femei, cele mai minunate plaiuri și suntem cei mai deștepți și mai muncitori, hai să vedem cum stăm de fapt:



- Agricultura - locul 87 în lume ca suprafață agricolă, locul 180 la producția agricolă... restul e pârloagă.

- Industrie - locul 91 în lume la producția industrială, dar locul 43 la poluarea cu CO2, restul e șpagă.

- Economie - locul 69 ca PIB dar locul 52 ca venituri la buget (adică de unde nu-i, guvernul reușește să ceară) și un ”merituos” loc 18 la persoane sub limita sărăciei (suntem și noi în frunte la ceva) - și se mai plâng căcănarii ăștia că ”nu colectează taxele”

- Sănătate - locul 90 la probabilitatea de a atinge vârsta de 65 de ani și locul 106 la probabilitatea de a supraviețui la naștere (un fel mortalitate infantilă pe invers) - după ce că trecem greu de fătătoare mai și murim tineri... ”o lume minunată, în care veți găsi numai copii” cum zicea Mihai Constantinescu într-un cântecel.

- Muncă - locul 167 la rata ocupării forței de muncă de la locul 60 în 1997 - ne-am puturoșit noi sau au devenit ăilalți mai harnici?

- Media - locul 21 la numărul de televizoare pro capita (96,6% dintre gospodării au televizor, câte au buda-n casă e alt subiect)

Așa că aș zice să ne vedem lungul nasului, să acceptăm că nu suntem buricul pământului și să ne apucăm cu modestie de muncă.