Beware of the brain fart!

Beware of the brain fart!

sâmbătă, 15 noiembrie 2014

La barza chioara...

... ii face dumnezeu cuib!

Implant dentar.... daca te uiti pe youtube faci cu capu'... bisturiu, bormasina, cheie dinamometrica, sange, gingii belite de pe os, schije de falca, cusaturi de ucenic croitor... brrrrrr!

Daca citesti ce scriu dentistii: o mica jena, nu mai rau decat o extractie dar... pacientii scriu pe forumuri ca au avut dureri o saptamana de s-au cacat pe ei cu calmante cu tot, ca s-au umflat ca dupa bataie, ca n-au putut manca zile intregi.

In aceste conditii nu-i de mirare ca eram cu inima cat un purice cand mi-a venit randul. Desigur ca medicul mi-a dat toate asigurarile c-o sa fie bine, numa' ca cin' sa-l creada.
I-am zis ca toti stomatologii, in afara de unul singur, m-au mintit ca nu doare si-a durut in draci, asa ca statistic vorbind mi-e greu sa-l cred. A ras.

Hai cu anestezia, spray, hop plexala... nimic... eee, acu' da-i palatinala... "asta pisca un pic"... taci ca-i bine, mi-am zis... incepe si-asta cu "un pic"-ul tipic... "e gata"... am vrut sa-l intreb cand pisca daca-i gata, da' am zis sa nu-mi fortez norocul.

Povesti, formulare, alte povesti... "hai sa vedem dac-ai amortit". Pe masuta alta siringa plina "mmm, mi-o faci si p-aia?"..."numai daca trebuie".
Huh, aer in piept, hai!
"desprind gingia" - nu simt nimic
"desprind coltul" - simt presiune, nu doare dar e ciudata senzatia
"gata, uite-l" - 25% am scapat... pe dracu' aud un racait, ca si cum ai freca metal pe gresia de ascutit cutite... nu doare deloc dar suna... intr-un fel...rac, rac, rac, rac...
Isi trage standul cu tableta aproape, butoneaza... imi zic in gand "poate da un candy crush de relaxare", as rade da' nu-mi vine.
"Uite freza" - e tot din zirconiu, alba, nu-mi da senzatia de bormasina. Ma mai scurg odata din scaun.
Acelasi racait, doar ca mai regulat, freza e la viteza foarte mica, aud fiecare rotatie, as putea sa le numar daca n-as fi ocupata sa stau incordata arc in asteptarea durerii. Nimic. O freza mai mare, una si mai mare, una conica, toate albe, arata... "benign". Probeaza cuiu-n gaura, mai da doua ture de freza, e aproape gata.
Am belit-o, asta e un tip de implant care se bate exact ca un cui, cu un ciocanel... asistentul imi fixeaza capul intre biceps si antebrat... mie-mi pleaca mintea la plimbare. POOOC, surpriza totala! Senzatia ma lasa masca, nu doare, dar e cea mai stranie chestie pe care am simtit-o vreodata. POOOC, POOOC... imi vine sa zic "stai bre usor ca-l scoti pe partea ailalta". Suna si se simte ca si cum ai incerca sa bati un cui in beton, nu intra dar rezoneaza. Imi spusese deja ca am un os... teapan... sa-mi traiasca dar nu ma asteptam sa fie chiar asa.
Cuiutul mic si alb a intrat, poze, poze, isi admira opera... e gata!
Dau cu limba sa verific, e acolo. Pe buneeee?
Doctorul imi povesteste ca s-ar putea sa ma umflu un pic, antibiotic mai iau o pastila, sa nu mananc fierbinte sau rece cateva zile... il ascult cu juma' de ureche, creierul meu nu proceseaza ca asta a fost tot.
Eram pregatita sa mai raman o zi, sa-mi revin, sa fiu sigura ca-i bine... decid ca n-am de ce si ma pornesc la drum de 8 ore cu masina.
Ma tot uit in oglinda, nu ma umflu, trec orele, trece anestezia, stau cu nurofenul la indemana... acuma vine... nu vine. Durerea nu vine, paaana mea... verific cu limba, e acolo. Iau nurofen aiurea, nu ma doare, il iau de frica.
Cant cu radioul, verific cu limba si deodata ma inmoi carpa, m-am relaxat brusc, frica s-a dus, mi-e foame de-mi chioraie matele dar mi-e bine.
AM SCAPAT!
Multumesc doctore Tudor Cocerhan!

Cum ziceam, la barza chioara ii face dumnezeu cuib, iar mie, dupa nenumarate experiente stomatologice nefericite, imi da nu unul ci doi medici geniali.
In ce ordine sa-i scriu? Cronologic? Alfabetic? Mi-s dragi amandoi. Pe oricare-l pun primul, il nedreptatesc pe celalalt.
Profit de faptul ca au aceleasi initiale (coincidenta?) si zic: domnilor TC va multumesc!