Beware of the brain fart!

Beware of the brain fart!

marți, 15 noiembrie 2016

Let's dance - mută dulapul

Ladies, de băieți - dragii de ei - m-am tot luat, acum e rândul nostru să stăm la colț nițel.
Postarea a fost cerută de un prieten, al cărui nume n-am să-l spun, care s-a plâns c-a ajuns acasă cu febră musculară după ce-a ”mutat o droaie de dulapuri” și s-a potrivit numai bine cu faptul că un altul a fost acuzat că ”strânge” - și-l cunosc, am dansat cu el - nu strânge decât când e disperat că nu te urnești.

Și-o să intru direct în subiect: partenerii ”brutali” sunt, în general, o consecință a partenerelor ”țepene”.

Fetelor:
- băiatul conduce, ce-i drept, dar nu te mută cu forța - dacă ai priceput în ce direcție vrea să te duci, du-te, dacă n-ai priceput, zâmbește-i tâmp - o să priceapă el. Băieți, și voi, zău... dacă vedeți că nu s-a bunghit, nu insistați cu forța, schimbați planul și conduceți-o în altă figură - dar asta înseamnă să fiți spontani și să nu vă cantonați în succesiuni de figuri, musai ălea și nimic altceva.

- dacă băiatul te strânge ca-n menghine, cel mai adesea, înseamnă că te lași greu urnită - încearcă să colaborezi cu el, ca să nu fie nevoit să facă toată treaba și ține-te bine pe picioarele tale - nu-i place nimănui (cu o notabilă excepție, care nu-i de la noi din oraș) să plimbe dulapul în brațe și să ajungă acasă rupt de șale și de oboseală.

- băieții cu ”mână grea” sunt consecința fetelor care așteaptă ”să fie dansate” - nu exclud c-or fi și unii bădărani din fire, dar în general băieții aplică exact atâta forță cât e necesar, rareori mai mult și numai cu partenere noi cărora nu le cunosc reacțiile. Știu eu pe cineva care-i aproape touchless și dacă-i intri pe lungimea de undă (ceea ce nici mie nu mi se întâmplă mereu) ai parte de o experiență... next level.

- dacă stai bleagă și n-ai strop de viață în tine, băiatul va simți nevoia să te susțină, dacă stai țeapănă va fi nevoit să contracareze - găsește o cale de mijloc în care să simți ce vrea partenerul și, în același timp să-i dai feedback. Cu cât figura pe care o executați e mai ”în viteză”, cu atât priza va fi mai strânsă și tensiunea fiecăruia dintre voi mai mare - inerția și forța centrifugă nu-s o părere, ele există și se cer controlate - asta nu înseamnă să stai băț toată melodia.

- dacă ții mâinile țepene, băiatul va face skandenberg, dacă ți-s moi, nu te poate conduce. Răspunde-i cu o forță aproape egală (și de sens contrar) - dacă-l împingi, va împinge și el... și crede-mă... te dovedește.

- despre dips numai de bine... dar, fată dragă, ține-te pe picioare, nu te moleși ca o cârpă. Băieți, dips-urile nu-s procedee de judo, scopul nu e s-o scoți pe creștină în afara centrului de greutate ca să-ți pice-n brațe, pentru că dacă faci asta va trebui să-i susții toate kilele - multe sau puține, câte are.

- despre lifts... mi-e și frică să scriu... Fetelor, țineți-vă de băiat fără să-l sugrumați și fără să-i înfigeți unghiile în piele. NU vă aruncați, lasați-l pe el să decidă momentul ridicării, când e pregătit. Dacă-i săriți în brațe când e relaxat ori dați cu popoul de planetă ori îi rupeți șalele ori ambele.. Dacă n-aveți încredere să vă lăsați ridicate (eu una îmi pun nădejdea doar în vreo 4 cetățeni - până acum) eschivați din timp iar dacă v-ați trezit în aer, stați blânde, n-a rămas nimeni în aer, cândva o s-ajungeți din nou pe sol. Băieți, io știu că vă e drag să ne arătați ce ”forțoși” sunteți, dar nu ne luați prin surprindere, s-ar putea ca reacția noastră să nu fie dintre cele mai fericite.